Taidesalonki Piirron näyttely elokuun ajan!

Helsinki, Galleria Piirto 8. elokuuta – 1. syyskuuta. Uudenmaankatu. Yhteisnäyttely Tiina Tainion kanssa.

Taiteiden yönä to 22.8. Piirto galleria on auki yömyöhään.

Tiedote näyttelystä:

Kuvataiteilijat Reijo Viljanen ja Tiina Tainio tutustuivat taidetapahtumassa Helsingissä vuonna 2012 ja huomasivat taiteellisten ajatustensa osuvan yhteen. Melko nopeasti idea yhteisnäyttelystä nousi esiin.  Molemmat maalaavat öljyväreillä enemmän tai vähemmän realistisesti ja ovat aloittaneet taiteen parissa 1990-luvulla.

Reijo Viljanen maalaa monenlaisia aiheita fotorealistisella tyylillä – maisemia ja erilaisia muotokuvia ihmisistä, autoista ja eläimistä. Tarkkuus kiehtoo häntä. Näyttely esittelee laajasti näitä aiheita ja myös uusia maalauksia. Viljanen rohkaistui vuonna 1998 menemään öljyvärimaalauskurssille ja on sittemmin saanut opetusta venäläisen taidekorkeakoulun opettajilta. Hän on myös koko ajan itse opiskellut maalausta kirjojen ja käytännön kautta.

RV Art team Galleria (Kaskitie 15, 33540 Tampere)

rv.reijoviljanen@gmail.com / puh. 0400 620 640

www.reijoviljanen.fi

Facebook: Reijo Viljanen Art

piirto

Kulkuneuvo-aiheisia maalauksiani; keskellä kaksi uutta (2013).

Tiina Tainion maalaukset esittelevät Helsingin kaupunkia: ”Kaupunkiaiheisiin olen löytänyt oman lähestymistapani kattojen tasalta, ja kuvaan Helsinkiä vähän tavallisesta poikkeavasta näkökulmasta. Kuinka kaunis ja yllätyksellinen kaupunki kattojen yltä avautuukaan!”

Maalaustyylini on valoisa ja positiivinen, ja taiteellani haluan ilahduttaa ja luoda positiivisia tuntemuksia katsojille. Tykkään myös kokeilla ja sekoitella erilaisia materiaaleja, silloin kuin pelkkä öljyväreillä maalaaminen alkaa tuntua tylsältä. Olen innostunut niin kollaaseista kuin ruostumattoman teräksenkin käyttämisestä teoksiini.

info@kartiina.fi / puh. 050 357 4766

www.kartiina.fi

Facebook: Tiina Tainio Kartiina Tmi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tainion ”Kattojen hehkua”