Swedish

”Målning är en oförglömlig gåva”

konstnär Reijo ViljanenGalleri Cupido, Sisuradio

BIOGRAFI

Reijo Viljanen

Född år 1954 i Finland

Arbetar i Finland, Tammerfors området, och  i Sverige, Stockholm området

Galleri adress: Kaskitie 15, 33540 Tammerfors, Finland

 

Bild- och oljefärgkonstnären Reijo Viljanen har målat sedan slutet på 1990-talet.

”Jag har alltid pratat om att jag en vacker dag ska måla hav. Det är lustigt då jag som ett barn inte var så artistisk eller intresserad av målning eller ritning. Sedan såg jag målningar av den ryska konstnären vid namn Ivan Aivazovski (från 1800-talet) av en slump. Han försökte kopiera precis vad han såg, så exakt som möjligt. Hans verk företäller oftast hav och båtar. När jag hade pratat om måleri en tid, övertalade min fru mig att delta i en kurs om oljefärgmålning. Detta var för cirka femton år sen. Det var då min entusiasm för målning började. Ryska lärarna Valera Karavajev och Valter Soini, från Ryska institution för konst, lärde mig ytterligare om oljefärgmålning efter kursens slut.

Redan från början var det klart för mig att jag skulle måla fotorealistisk konst–  att så precis som möjligt kopiera fotografier i detalj.

För mig är målning ett sätt att lugna mig och att vara ensam, att ha en privat plats just för mig för en stund. När jag börjar med ett intressant verk ser och hör jag ingenting. Den tidpunkt då jag kan skriva mitt namn på min färdiga målning är en andlös sensation – en målning som jag har arbetat med i flera veckor och kanske i hundratals arbetstimmar.”

Om min stil fotorealism i Wikipedia.

KONTAKT

Jag är glad att höra av dig! Frågor? Kommentarer? Vad  som  helst! Låt mig höra vad du vill säga. Kontakt för köp eller beställning av målningar.

Reijo Viljanen
Galleri: Kaskitie 15, 33540 Tammerfors, Finland
T: +358 (0) 400 620 640
info@reijoviljanen.fi

Vastaa